امروزه با توجه به افزایش جمعیت و موضوعاتی از قبیل کنترل جمعیت، دریافت عوارض در ورودی و خروجی های اتوبان ها و پارکینگ ها و مسئله کنترل ورودی ها و خروجی ها اهمیت پیدا کرده است. از این رو برای کنترل ورودی های اماکن مختلف و جلوگیری از ورود خودروهای غیرمجاز از وسیله ای به نام راهبند خودرو استفاده می شود. راهبند خودرو به انواع مختلف راه بند بوم، راهبند الکترونیکی ریموت دار و .... تقسیم می شود.
راهبندها به منظور کنترل ترافیک، اخذ عوارض، بالابردن امنیت در ساختمان های اداری، کنترل ورود و خروج در فرودگاه ها و اماکن نظامی و ... استفاده می شوند. راهبند ها همچنین می توانند عملکرد کاملا دستی داشته باشند یا به صورت الکترونیکی باشند. امروزه راهبندهای الکترومکانیکی کاربرد زیادی دارند. این نوع راهبندها قیمت پایین تری نیز داشته و به همین جهت مورد توجه خریداران هستند.
به طور کلی می توان گفت استفاده از راهبندها مزایای زیادی به همراه دارد که از جمله آن ها به کنترل ترافیک یا بالا بردن امنیت در یک محیط و برقراری نظم اشاره کرد. در ادامه به بررسی برند و مدل های راهبند و معرفی کاربردهای هریک می پردازیم:
مسیر اورژانس بیمارستانی را در نظر بگیرید که محل رفت و آمد خودروهای زیادی است و اگر ورود و خروج آن کنترل نشود، با ورود خودروهای اضافی به آن محل ممکن است راه خودروهای اضطراری و آمبولانس ها بسته شده و جان بیماران به خطر افتد.
پیاده رویی را در نظر بگیرید که خودروها وارد مسیر رفت و آمد عابران شده و موجب بروز حوادث ناخواسته ای می شوند. اتوبانی که برای دریافت عوارض باید در یک مسیر خودروها را متوقف کند یا مسیری از یک خیابان و پارکینگ که اگر تردد خودروهای ورودی در آن کنترل نشود حوادثی از قبیل تصادف و ناامنی در آن پیش می آید. تمام این ها کاربرد و ضرورت استفاده از راهبند را به ما نشان می دهند که بسته به کاربرد هریک می توان از انواع راهبند و بولارد بازویی کنترل تردد خودرو استفاده کرد.
راهبند دستی
این راهبندها اگر چه در گذشته پرمصرف بوده اند اما امروزه استفاده از آن ها کمرنگ تر شده است. راهبند دستی به انواع مختلفی چون راهبند دستی آکاردئونی و راهبند میله ای دستی تقسیم می شود. این نوع راهبندها سرعت عملکرد پایینی دارند. همچنین برای استفاده از آن ها همواره به یک نیروی انسانی نیاز است که این موضوع باعث بالارفتن هزینه ها و سخت شدن کارها می شود. از این رو استفاده از راهبند الکترونیکی ریموت دار یا سایر انواع راهبند برقی رواج پیدا کرده است.
راهبند مکانیکی
راهبندهای مکانیکی که از انواع راهبندهای میله ای یا اهرمی هستند، بیشتر در پارکینگ ها مورداستفاده قرار می گیرند. این مدل راهبندها برای مصارف نظامی و امنیتی نیز کاربرد فراوانی دارند. این نوع راهبندها از یک ستون به ارتفاع 1 متر و میله ای به طول 2 تا 8 متر تشکیل شده اند که روی ستون قرار می گیرد و این میله مانع تردد خودروها می شود.
راهبند پیاده رو
راهبند پیادهرو همانطور که از اسمش پیداست برای پیاده رو ها استفاده می شود و مانع ورود خودروها به پیادهرو که مکانی برای رفت و آمد عابران پیاده است، می شود. راهبند پیادهرو، سلامت و امنیت عابران را تضمین می کند. این نوع راهبندها در صورتی که در مکان درستی نصب شوند و با برنامه ریزی مناسبی عمل کنند، کارایی خوبی خواهند داشت.
راهبند فک
این مدل راهبند نیز بیشتر در ورودی پارکینگ ها استفاده می شود. راهبند فک مشابه راهبند میله ای عمل می کند. این راهبند نیز از یک ستون که به زمین وصل می شود و میله ی متحرکی برروی آن تشکیل می شود. راهبند فک نیز به انواع مختلفی چون راهبند فک مدل 640 و راهبند فک مدل 680 تقسیم می شود.
راهبند میله ای
این نوع راهبندها که امروزه بسیار پر طرفدار هستند، کارایی مناسب تری نیز نسبت به سایر برند و مدل های راهبند دارند. راهبند میله ای با ولتاژ 24 ولت برای پارکینگ ها، اتوبان ها و محیط های مختلف مناسب است. جنس این راهبند معمولا از آلومینیوم است و در برابر ضربه و صدمات فیزیکی احتمالی مقاوم است.
راهبند میله ای از میله ای به طول 2 تا 8 متر و نیز ستونی برای نگه داشتن میله تشکیل شده است. راهبند میله ای با توجه به عملکردش به انواع مختلف راه بند بوم (تاشو)، راهبند تلسکوپی و راهبند اهرمی تقسیم می شود.
راه بند بوم تاشو
این راهبند بیشتر در جاهایی استفاده می شوند که محدودیت ارتفاعی دارند. این نوع راهبندها نیز قیمت مناسبی دارند و به انواع مختلفی چون راهبند بوم تاشو 90 درجه و راهبند بوم تاشو 180 درجه تقسیم می شوند. در صورتی که ورودی ساختمان یا پارکینگ شما ارتفاع محدودی دارند راهبند با بوم عادی 5 متری نمی تواند به راحتی باز و بسته شود و در این حالت راهبند بوم تاشو استفاده می شود.
راه بند بوم (تاشو) امکان سازگاری با سیستم کنترل تردد وسایل نقلیه را دارد که به این وسیله می توان رفت و آمد وسیله نقلیه را بهتر کنترل کرد. راهبند با بوم تاشو همچنین برای پلاک خوانی یا تگ خوانی نیز کاربرد دارد، به این شکل که یک تگ نازک برچسبی روی شیشه ماشین قرار گرفته و برای کنترلر تعریف می شود.
راهبند تلسکوپی
این مدل راهبند نیز در ورودی پاسگاه ها، پارکینگ ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مزیت های استفاده از راهبند تلسکوپی می توان به نصب ساده و آسان آن و همچنین وزن سبک آن اشاره کرد. راهبند تلسکوپی برای بستن ورودی ها و خروجی ها و دسترسی ساختمان ها بیشترین کاربرد را دارد.
راهبند تلسکوپی امکان تغییر اندازه میله را دارد و از جنس آلومینیوم ساخته شده است. این مدل برای کنترل ترافیک به صورت خودکار و برنامه ریزی شده نیز می تواند استفاده شود.
راهبند اهرمی
این مدل راهبند برای کنترل رفت و آمد خودروها و افراد استفاده می شود. راهبند اهرمی نوک آزاد بوم را در جهت عمودی به بالا حرکت می دهد و به این صورت عمل می کند. از جمله کاربردهای راهبند اهرمی می توان عوارضی اتوبان ها، انبار کالا، اماکن تجاری، ادارات، بیمارستان ها و ... را نام برد.
راهبند ستونی
راهبند ستونی، ظاهر و کاربرد متفاوت تری در بین برند و مدل های راهبند دارد. این مدل راهبند بیشتر برای جلوگیری از ورود و خروج و حفظ امنیت به خصوص در مکان های نظامی کاربرد دارد. ظاهر این راهبندها نیز به شکل ستون هایی است که از ورود و خروج خودرو ها جلوگیری می کنند. برای ورودی های کوچک می توان راهبند با بوم در اندازه کوچک تر و برای ورودی های بزرگتر می توان از راهبند با بوم در اندازه بزرگتر استفاده کرد. راهبند های ستونی در هر مکانی می توانند استفاده شوند.
راهبندهای ستونی یا بولارد بازویی کنترل تردد خوردو در مناطق مختلف به منظور جلوگیری از تردد خودروهایی تا سرعت 80 کیلومتر در ساعت استفاده می شوند.
راهبند کشویی
راهبند کشویی به دو طرف باز و بسته می شود و توانایی این را دارد که مساحتی به طولی برابر 30 متر را تحت پوشش خود قرار دهد. این مدل راهبند ها فضای کمتری را اشغال می کنند، ضد آب هستند، دارای سنسور تشخیص مانع هستند.
در صورتی که قصد سفارش و خرید راهبند بازویی برقی خودرو را دارید، بهتر است ابتدا با ویژگی های یک راهبند خوب آشنا شوید:
قبل از خرید راهبند بازویی خوردو بهتر است به عوامل زیر توجه فرمایید تا بتوانید راهبند بازویی موردنیاز خود را تهیه کنید:
سخن پایانی
امروزه استفاده از راهبند بازویی خودرویی برقی در اماکن مختلفی چون بیمارستان ها، اتوبان ها، ادارات، پارکینگ ها، پیاده رو ها و مراکز نظامی و تجاری به منظور کنترل تردد خودرو و بالابردن سطح امنیت رواج پیدا کرده است. مدل و برندهای راهبند بسیار متنوع بوده و امروزه در انواع مختلف راهبند ستونی، راهبند اهرمی، راه بند بوم، راهبند الکترونیکی ریموت دار و ... در بازار عرضه می شوند.
خرید راهبند، تفاوت راهبند هیدرولیک و الکترومکانیکی، روش نصب راهبند، روش کنترل موانع توسط کامپیوتر، لوپ ردیاب، مسدود کننده RFID برد بالا، عیب یابی موانع، فتوسل (چشم ایمنی) با آینه، روش نصب روش کلید، نصب کلید دستی
راهبند وسیله ای است که با آن می توان ورود و خروج خودرو را کنترل کرد. مانع اتوماتیک که بیشتر برای پارکینگ های عمومی شلوغ استفاده می شود، می تواند به دستگاه های کنترل ترافیک نیز متصل شود. البته این محصول از نظر کارکرد به چند نوع تقسیم می شود که می توان آن را پرکاربردترین مدل بوم برشمرد و در دسته بعدی مدل های بولارد ریموت کنترلی و زنجیر قرار می گیرد.